23.5.2018. Poseta gospodina Branka Ružića, ministra i predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Kancelariji predsednika Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine

   Dana 23.05.2018. godine ministar državne uprave i lokalne samouprave gospodin Branko Ružić i njegova delegacija su prisustvovali na službenom sastanku sa predsednicima četri nacionalnih saveta, na kojem sastanku je i prisustvovao predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine gospodin ing. Laslo Gence Mandler. Sastanak se održao na sedištu Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine u Subotici. Tema sastanka je ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji, takođe su prisutni vodili razgovor o novom Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, a takođe je predstavio važnost i predstojeće izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Posle podne ministar Ružić i njegova delegacija u sastavu gospođe Ivana Antić i gospođe Ivana Savićević pomoćnici ministra, gospodina Ivana Bošnjak državnog sekretara i gospodina Dragi Vučkovića načelnika Severnobačkog okruga posetili su predsednika Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine gospodina ing. Laslo Gence Mandlera u Kancelariji predsednika u Subotici. Prilikom posete kod predsednika nemačkog nacionalnog saveta prisutni su razgovarali o unapređenju položaja nemačke nacionalne zajednice u Srbiji, o budućoj dobroj saradnji kao i o radu nemačkog nacionalnog saveta. Nakon završetka sastanka delegacija je poželio predsedniku Mandleru uspešne izbore.

 

  • 1